• Website van de landelijke Balint vereniging in Nederland

Balint Intervisie dag Aken zaterdag 9 mei 2015

A k e n s   B a l i n t  -  s e m i n a r

Dit jaar is er voor de 6e keer de mogelijkheid voor Nederlandse Balintbegeleiders om deel te nemen aan een Balint intervisie dag in Aken. Deze mogelijkheid vormt een gezamenlijke activiteit van Balint Nederland en de Duitse zusterorganisatie “Die Deutsche Balint Geselschaft”. Het programma van de Duitse zustervereniging strekt zich uit over 3 dagen van vrijdag 8 mei 15.00 uur tot zondag 10 mei om 13.00 uur. In overleg met Balint Nederland is het mogelijk gemaakt om ook één dag deel te nemen. De gemeenschappelijke studiedag is geïnitieerd door Marieke van Schie vanuit Nederland en Günther Bergmann, voorzitter van de Duitse zustervereniging. Günther spreekt Nederlands en bij voldoende deelnemers vanuit Nederland wordt ook een Nederlandse groep gevormd.
Voor de groepen is de voertaal soms Engels. De lezingen zijn in het Duits. In de praktijk was dat voor de begeleiders uit Nederland geen onoverkomelijk bezwaar. Voor Nederlanders die slechts één dag, de zaterdag, willen meemaken kost de deelname inclusief lunch en buffet €100,-. Zie voor het hele programma: de PDF. 
Behalve Balintgroep begeleiders zijn ook huisarts voorzitters en leden van Balintgroepen die belangstelling hebben voor het leiden van Balintgroepen welkom!

Aanmelding
Aanmelding kan dit jaar via het secretariaat van Balint Nederland, een email is voldoende. 
De Vereniging Balint Nederland hecht belang aan deelname vanuit Nederland en subsidieert daarom de deelname. Voor degenen die zich opgeven regelt het secretariaat de aanmelding bij het secretariaat in Duitsland. 
Aken ligt dicht bij Nederland. In de afgelopen jaren boekte veel begeleiders uit Nederland voor de vrijdagavond een kamer, zodat ze op zaterdag om 9.00 konden beginnen. Soms bleef men dan ook zaterdag in Aken om zondag weer naar huis te gaan. Velen gingen ook zaterdag na het buffet met trein of auto naar huis. 
Er is beperkt logies mogelijkheid in een gastenverblijf en er zijn diverse hotels op loopafstand. Indien men daar gebruik van wil maken, dan graag bij aanmelding aangeven voor welke nacht(en).
Omdat we over de deelname vanuit Nederland binnenkort met Duitsland overleggen vragen we om je zo spoedig mogelijk op te geven bij het secretariaat. Ook degenen van wie bij ons of Günther Bergmann al bekend was dat zij zouden komen vragen we om dat voior de zekerheid nogmaals te laten weten aan het secretariaat (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).

Balint Nederland draagt bij in de kosten, regeling voor 2015
Het bestuur van Balint Nederland hecht veel belang aan onze gemeenschappelijke ervaringen en uitwisseling met Balintgroepen in andere landen. De sfeer en de leerzame contacten maken het tot een aangename ervaring. De prettige ambiance van het oude centrum van Aken draagt op een andere wijze bij aan een plezierig verblijf. 
De kosten voor aanmelding worden door Balint Nederland voor u voldaan. Verblijfkosten kunnen achteraf bij de penningmeester worden gedeclareerd.
Wij hopen dat we op 9 mei een Nederlandse Balintgroep kunnen vormen!

Accreditatie
Voor huisartsen en specialisten is 6 uur accreditatie (ABAN) aangevraagd.

We hopen op veel reacties.
Met vriendelijke groet, Marieke van Schie en Jan van Trier

Namens het bestuurt van Balint Nederland
Ron de Bie (algemeen bestuurslid en huisarts voorzitter van een groep)
Gerard Daggelders (PAM voor Balint)
Marieke van Schie (secretaris/penningmeester)
Jan van Trier (voorzitter)

Zie voor het programma de pdf.

 

Mijn Balint

Leden hebben toegang tot artikelen en The Journal of the Balint Society. Deelnemers aan Balintgroepen vinden hier tevens notulen van bijeenkomsten.

Agenda: Studiedagen en congressen

Maart 2018
ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
Geen afbeelding
Antwerpen, België
                 ---- Het moeilijke lichaam ----Van lichaamslast [...]
Datum :  23 maart 2018
24
25
26
27
28
29
30
31

Copyright ©  2018 Balint Nederland. Alle rechten voorbehouden.