• Website van de landelijke Balint vereniging in Nederland

12 november 2015: Symposium "Soma en Psyche"

Donderdag 12 november 2015 wordt in het St. Antonius Ziekenhuis georganiseerd het symposium:

Soma en Psyche’   programma en AANMELDEN zie ook: www.psychosomatic.nl

De Society for Psychosomatic Medicine en de vereniging Balint Nederland verzorgen samen met de afdeling Psychiatrie & Psychologie van het St. Antoniusziekenhuis een geaccrediteerde studie-middag over Soma en Psyche.

De laatste jaren is er veel aandacht voor  SOLK (Somatisch Onvoldoende verklaarde Lichamelijke Klachten).  Ook op de afdeling Psychiatrie en Psychologie van het St. Antoniusziekenhuis is een uitgebreid behandelprogramma.  De ‘O’ van onvoldoende verklaard past vooral bij aandoeningen als fibromyalgie, whiplash en chronisch vermoeidheid.  Er zijn echter ook vele ‘voldoende’ verklaarde somatische aandoeningen met grote psychologische en psychiatrische gevolgen.  In het St. Antoniusziekenhuis wordt gewerkt met het gevolgenmodel, waardoor ook mensen met (deels) verklaarde lichamelijke klachten behandeld kunnen worden.

De afdeling Psychiatrie en Psychologie heeft een grote klinische en ambulante voorziening.  Ook na de verhuizing  eind 2013 van locatie Overvecht naar locatie Utrecht Leidsche Rijn. Er is een Medisch Psychiatrische Unit die zich richt op patiënten met comorbide psychiatrische en somatische problemen. We laten u graag kennismaken met ons aanbod en informeren u deze middag over diagnostiek en behandelmogelijkheden van psychiatrische en somatische comorbiditeit.

Twee promovendi van de afdeling Psychiatrie & Psychologie zullen spreken over hun onderzoek, waarna u twee workshops naar keuze kunt volgen. programma

Locatie:         St. Antonius Ziekenhuis, Soestwetering 1, 3543 AZ Utrecht
Inschrijven:  het digitale aanmeldingsformulier op www.Balint.nl of www.psychosomatic.nl. Daar kunt u een keuze maken uit de workshops voor de eerste en de tweede ronde.
Accreditatie: is aangevraagd voor artsen (ABAN voor 3 uur).
Kosten:         € 50 inclusief koffie/thee en buffet. Voor Balintleden en leden van de Society for Psychosomatic Medicine zijn er geen kosten verbonden aan inschrijving.
Buffet:          is inbegrepen. Wel vragen wij u om bij inschrijving aan te geven of u gebruik wilt maken van het warm buffet (vegetarisch/ vis / vlees).

Voor meer informatie zie www.balint.nl of bellen naar het secretariaat van de afdeling Psychiatrie en Psychologie van het St. Antonius Ziekenhuis 088-3204400.

 

 

Mijn Balint

Leden hebben toegang tot artikelen en The Journal of the Balint Society. Deelnemers aan Balintgroepen vinden hier tevens notulen van bijeenkomsten.

Agenda: Studiedagen en congressen

Maart 2018
ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
Geen afbeelding
Antwerpen, België
                 ---- Het moeilijke lichaam ----Van lichaamslast [...]
Datum :  23 maart 2018
24
25
26
27
28
29
30
31

Copyright ©  2018 Balint Nederland. Alle rechten voorbehouden.