• Website van de landelijke Balint vereniging in Nederland

Intervisiedag ------------------- zaterdag 21 november 2015

Balint intervisiedagen zijn bedoeld voor Balintgroepbegeleiders en huisarts voorzitters. Ook andere belangstellenden zijn welkom.

                                                         AANMELDEN

Programma: 
In de ochtend hebben we eerst twee sprekers rond het thema (Balint) intervisie binnen het ziekenhuis bij arts-assistenten (aios/anios in ziekenhuizen). Beide sprekers hebben ervaring met intervisie aan deze doelgroep. De meeste Balintgroepen richten zich op huisartsen. Naast arts-assistenten zijn er ook toenemend andere doelgroepen geïnteresseerd om te werken met intervisie. We zullen met elkaar van gedachten wisselen hoe de Balintmethode en andere intervisietechnieken zich lenen voor intervisie bij arts-assistenten. Zo mogelijk formuleren we “do's en don'ts”. We kunnen verschillen benadrukken, bv de leden werken in hetzelfde ziekenhuis, er zijn vaak casus over arts-opleider- communicatie, ze komen vaak gehaast in witte jas te laat en worden soms weggeroepen. Er zijn ook overeenkomsten, de vruchtbare uitwisselingen in een groep gelijkgestemden geeft zuchten van verlichting en blijken van herkenning.

Daarna is er zoals gebruikelijk gelegenheid voor Balintgroep begeleiders om volgens Balintmodel casus in te brengen rondom een communicatieprobleem in een Balintgroep. Ook patiënten casus kunnen worden gepresenteerd.

Tussen de middag een lichte lunch.

's-Middags is er de gebruikelijke Balint groep in “vissenkommodel”.  De dag wordt georganiseerd door Balint Nederland.

Aanmelding: door invullen digitaal formulier.

Kosten: Voor leden van Balint Nederland geen kosten. Voor niet leden €50,-

Accreditatie: Acrreditatie (ABAN) voor 3 uur is aangevraagd

Locatie:  Conferentiehotel Kontact de Kontinenten, Driebergen

Mijn Balint

Leden hebben toegang tot artikelen en The Journal of the Balint Society. Deelnemers aan Balintgroepen vinden hier tevens notulen van bijeenkomsten.

Agenda: Studiedagen en congressen

April 2020
ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
Geen afbeelding
De eerste Balint intervisie dag in 2020 voor Balintgroep begeleiders.Locatie: Soesterberg, conferentiehotel Kontakt der KontinentenTijden: 10:00 tot 16:00 uur
Datum :  18 april 2020
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Copyright ©  2020 Balint Nederland. Alle rechten voorbehouden.