• Website van de landelijke Balint vereniging in Nederland

Symposium: Psychosomatiek in de eerste lijn!

Donderdag 25 september vond in Hotel New York in Rotterdam een symposium plaats. Het symposium werd bezocht door 70 personen.  Binnenkort zal op de website, voor leden en bezoekers, de presentaties te zien en te downloaden zijn.

Psychosomatiek in de eerste lijn!
Vertrouwen en multidisciplinaire ondersteuning: POH-GGZ als wegbereider


georganiseerd door de Society for Psychosomatic Medicine en Balint Nederland.

PROGRAMMA

9.30 ontvangst met koffie, thee
 9.45 ontvangst door Prof.dr.Stijn Jannes, em. hoogleraar psychiatrie te Gent. Dagvoorzitter
10.00 Casus uit de huisartsenpraktijk, door Martin Beeres , kaderarts GGZ,huisarts te Hoevelaken, samen met zijn POH-GGZ
10.20 Lezing door Jan van Trier, psychiater in het Anthonius ziekenhuis, voorzitter van Balint Nederland: BATHE, een korte en krachtige gesprekstechniek voor psychosociale problemen in de eerste lijn.
10.40 POH-GGZ als onderdeel van de zorginnovatie binnen de 1e lijn: Dr. Richard Starmans, kaderhuisarts GGZ, voorzitter PsyHag
11.00
koffie, thee
11.20  “Welke mogelijkheden zijn er in de behandeling van allochtone vrouwen in de huisartsenpraktijk?” mindfullness als optie. Kristel Luykx, psychologe, POH-GGZ in Brugge
11.40 Ervaringen  uit de praktijk, in een multidisciplinair team, door Jeroen Fasschaert, psychosomatisch fysiotherapeut; “Horen, zien, ervaren”
12.00 panel discussie o.l.v. Stijn Jannes
12.30 LUNCH
13.30 workshops. Elke workshop duurt 1 uur, keuze voor 2 workshops.
      1 Hans Reus, POH-GGZ van het 1e uur: “Samenwerking in de 1e lijn met de huisarts, POH-GGZ en psychosomatisch fysiotherapeut”
     2 team van Marieke van Schie, kaderarts ouderengeneeskunde: “De POH-somatiek en de POH-GGZ  als onmisbare steun in de ouderenzorg”
     3 Balintgroepen onder leiding van Ron de Bie en Gerrit de Bruine: “Intervisie volgens het Balint model”.
15.30 "Hoe voorkomen we burn-out bij toenemende werkdruk?"  dr Eric Boydens, huisarts en Gestalt Therapeut te Antwerpen.
16.00 slotpanel o.l.v. Stijn Jannes
16.30 drankje , uitreiking nascholingscertificaten. (aanvraag accreditering voor 5 uur)
   
   

Inlichtingen bij Marieke van Schie, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Klik hier voor de agenda

 

Mijn Balint

Leden hebben toegang tot artikelen en The Journal of the Balint Society. Deelnemers aan Balintgroepen vinden hier tevens notulen van bijeenkomsten.

Agenda: Studiedagen en congressen

Geen komend evenement!