• Website van de landelijke Balint vereniging in Nederland
 

18e Akense Balint-seminar

Die Deutsche Balint-Gesellschaft
 Registratie gesloten
 
0
Datum: 8-05-2015 15:00 - 13:00

 

Onderwerp  

Beschrijving

Dit jaar is er voor de 6e keer de mogelijkheid voor Nederlandse Balintbegeleiders om deel te nemen aan een Balint intervisie dag in Aken. Deze mogelijkheid vormt een gezamenlijke activiteit van Balint Nederland en de Duitse zusterorganisatie “Die Deutsche Balint Geselschaft”. De opzet is geïnitieerd door Marieke van Schie vanuit Nederland en Günther Bergmann, voorzitter van de Duitse zustervereniging. Günther spreekt Nederlands en bij voldoende deelnemers vanuit Nederland wordt ook een Nederlandse groep gevormd.

Voor de groepen is de voertaal soms ook Engels. De lezingen zijn in het Duits. In de praktijk was dat voor de begeleiders uit Nederland geen onoverkomelijk bezwaar.

 
Gastspreker:  

 Op zaterdag spreekt:

 
 Dr. med. T. Reimer: "Die Verbalisierung von Schmertz"  
Aansluitend een Dialog Forum: "Wenn Schmerz nach Worten sucht..."   
Organisatie: Die Deutsche Balint Gesellschaft in samenwerking met de vereniging Balint Nederland.   
Aanmelden: Voor Nederlandse deelnemers door een email aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  

Doelgroep: Balintgroep begeleiders, huisarts-voorzitters, leden van Balint Nederland met belangstelling voor het leiden van een Balintgroep. 

 
Kosten: De kosten worden voor leden van Balint Nederland gedragen door de vereniging.  
Accreditatie: Aangevraagd voor 6 uur (ABAN)  

Bijzonderheden: 
Aken ligt dicht bij Nederland. In de afgelopen jaren boekte veel begeleiders uit Nederland voor de vrijdag avond een kamer, zodat ze op zaterdag om 9.00 konden beginnen. Soms bleef men dan ook zaterdag in Aken om zondag weer naar huis te gaan. Velen gingen ook zaterdag na het buffet met trein of auto naar huis.
Er is beperkte logies mogelijk in een gastenverblijf en er zijn diverse hotels op loopafstand. Indien men daar gebruik van wil maken, dan graag aangeven voor welke nachten.
Geef bij aanmelding aan welke nachten men logies wil in Aken.

 

  

 

 

Alle datums


  • Van 8-05-2015 15:00 tot 10-05-2015 13:00
    vrijdag

 

Deelnemerslijst

 Geen deelnemers 

Agenda: Studiedagen en congressen

Geen komend evenement!