• Website van de landelijke Balint vereniging in Nederland
 

Symposium: "Soma en Psyche"

Society for Psychosomatic Medicine - Balint Nederland
 Registratie gesloten
 
0
Datum: 12-11-2015 13:30

Locatie: St. Antoniusziekenhuis Utrecht  |  Plaats: Utrecht, Nederland

LET OP! De datum is gewijzigd van 1-10-2015 in donderdag 12 november 2015 Degenen die zich al aanmeldden krijgen persoonlijk bericht.

Donderdag 12 november 2015 wordt in het St. Antonius Ziekenhuis georganiseerd het symposium:                    AANMELDEN

‘Soma en Psyche’    

De Society for Psychosomatic Medicine en de vereniging Balint Nederland verzorgen samen met de afdeling Psychiatrie & Psychologie van het St. Antoniusziekenhuis een geaccrediteerde studie-middag over Soma en Psyche.

De laatste jaren is er veel aandacht voor  SOLK (Somatisch Onvoldoende verklaarde Lichamelijke Klachten).  Ook op de afdeling Psychiatrie en Psychologie van het St. Antoniusziekenhuis is een uitgebreid behandelprogramma.  De ‘O’ van onvoldoende verklaard past vooral bij aandoeningen als fibromyalgie, whiplash en chronisch vermoeidheid.  Er zijn echter ook vele ‘voldoende’ verklaarde somatische aandoeningen met grote psychologische en psychiatrische gevolgen.  In het St. Antoniusziekenhuis wordt gewerkt met het gevolgenmodel, waardoor ook mensen met (deels) verklaarde lichamelijke klachten behandeld kunnen worden.

 De afdeling Psychiatrie en Psychologie heeft een grote klinische en ambulante voorziening.  Ook na de verhuizing  eind 2013 van locatie Overvecht naar locatie Utrecht Leidsche Rijn. Er is een Medisch Psychiatrische Unit die zich richt op patiënten met comorbide psychiatrische en somatische problemen. We laten u graag kennismaken met ons aanbod en informeren u deze middag over diagnostiek en behandelmogelijkheden van psychiatrische en somatische comorbiditeit.

Twee promovendi van de afdeling Psychiatrie & Psychologie zullen spreken over hun onderzoek, waarna u twee workshops naar keuze kunt volgen.

Voor leden van Balint Nderland en Society for Psychosomatic Medicine zijn aan deelname geen kosten verbonden

 

 

Telefoon
06-26469564
E-mail
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Adres
Soestwetering 1
3543 Utrecht, Nederland

 

Kaart


 

Alle datums


  • 12-11-2015 13:30

 

Deelnemerslijst

 Geen deelnemers 

Agenda: Studiedagen en congressen

Geen komend evenement!