• Website van de landelijke Balint vereniging in Nederland
 

Intervisiedag

Balint Nederland
Datum: 2-11-2013

Locatie: Ernst Sillem Hoeve  |  Plaats: Den Dolder, Nederland

Onderwerp Vissenkomsessies
Beschrijving  Een belangrijk doel van de dag is ervaringen uit te wisselen over ons Balint intervisiewerk. U krijgt de gelegenheid om problemen met intervisie in een Balintgroep te delen in vissenkomsessie. Hierbij vormen we als Balintgroep begeleiders een groep zoals we gewend zijn uit de gewone Balintgroepen. De casus betreft dan niet een patiÎnt, maar een Balintgroep. Deze groep wordt ook geleid volgens de bekende fases uit de Balint methode. Voor meer info zie www.balint.nl.

In de ochtend maken we kennis met het intervisiespel van Linda Schlundt Bodien. Zij is met de Balint intervisiemethode in aanraking gekomen toen zij een aantal jaren functioneerde als organisatieadviseur bij MHR architecten in leren (thans Onderwijs Advies) in het Management & Organisatieteam. Zij heeft in die periode veel geleerd over deze methode via mijn collega-coaches en -psychologen. Geïnspireerd door die ervaringen heeft zij twee jaar geleden het Intervisiespel ontwikkeld waarover u via deze link meer informatie vindt. In het Intervisiespel hanteert zij een aantal belangrijke stappen van de Balintmethode en verwijs zij ernaar in de handleiding (zie bijlage: "De indeling in fasen is gebaseerd op de werkwijze van Balint") en in publicaties. Op dit moment is zij bezig met een nieuwe publicatie over intervisie.
http://www.managementboek.nl/spel/9787090001377/intervisiespel-spel-linda-schlundt-bodien
Gastspreker(s) Linda Schlundt Bodien
   
   
   
   
Organisatie Balint Nederland
Aanmelden  
Doelgroep  
Kosten  €25 leden Balint Nederland, €75 niet-leden
Accreditatie  4 uur voor artsen en medisch specialisten (ABAN)
Bijzonderheden
 Inclusief lunch

Programma: 9.30 ontvangst 10.00 inleiding, kennismaking Jan van Trier, voorzitter 10.30 Het Intervisiespel (volgens methode Balint) mevrouw Linda Schlundt Bodien 11.30 koffie/thee 11.50 balintintervisie vissenkom 1 13.15 lunch 14.00 balintintervisie vissenkom 2 15.20 afsluiting, evaluatie 15.45 einde

 

Telefoon
035-6668541
Website
Adres
Soestdijkerweg 10b
3734 MH Den Dolder, Nederland

 

Kaart


 

Alle datums


  • 2-11-2013

Agenda: Studiedagen en congressen

Geen komend evenement!